2 Nisan 2013 Salı

BİRAZ DA SAFRANBOLU'DAN

Nasıl gelip geçtiğini anlayamadığım dokuz güne neler neler sığdırdık.Gittik, hemen ertesi gün Yasemin geldi köye İstanbul'dan.Yasemin benim orta okul arkadaşım,dostum.40 yıllık değil 44 yıllık.Sağol arkadaşım.Gün boyu evde dikiş diktik,sedir örtülerimizi onardık.Sonra Selviye ve Erhan geldi Karabük'ten,otuz dört yıl önce birlikte çalıştığım meslektaşım,tuz ekmek dostum.Hepiniz sağolun varolun.İşte böyle dostuklar anlatılmaz yaşanır.
Hava güzel gibi ama gene de'' deli mart''...Kamile'nin yeni aldığı sobayı yaktık,üstüne bakır 'suluk' koyduk sıcak suyumuz olsun diye.Sonraaaaa şöyle bir köy turuna çıktık.Gerçekten çok özlemişim.Döndük sıcacık evimize.
Sabah teyzeme gittik kahvaltıya.Hep beraber harika gözlemeler,katmerler yaptık.Canım teyzem sen bir tanesin.Gene öldürdün bizi gülmekten,çok güzel bir gündü Allah sağlıklı ömürler versin.Pembeleri(al maniye) ekeceğım tabii ama daha zamanı var dedi.Ayşe harika ayva marmelatı(biz ekşi diyoruz) yapmış şekersiz.Gene  yaparız olursa seneye dedi.
Akşama doğru Gönülle Mehmet geldi.Oturduk lafladık,hasret giderdik.Akşam da hep birlikte Safranbolu'ya gittik.Ne yazık ki Yasemin dönmek zorunda,yarın iş var.

Yolculuk saatine kadar Hayal Kahvesinde oturduk.Aferin Fatih kutluyorum seni nefis bir mekan.Hayırlı işlerin olsun.
 


Hiç yorum yok: