13 Aralık 2011 Salı

HAMARATLIĞIM ÜZERİMDEYDİ BU SENE

Harika biberler oluyor Anamur'da .Bizimki azdı tabii de.Canım emeklemeden yürüyemeyiz herhalde.Seneye daha çok ekeriz inşallah.Ama Hamide'nin vardı koca bir tarla.''Yenge salça yapmayacak mısın''dedi.Yaparım yapmasına da bir bilsem yapmayı.Çok zor olmadığını anlattı.Ben de anlatayım mı?
Sabah serinliğinde biberler toplanır.(40 derece sıcağa kalırsan bıkarsın herşeyden)Güzelce yıkanır.Çekirdekleri çıkarılır.Birkaç parçaya bölünür büyüklüğüne göre.Sonra robotta iyice parçalanıp pişirilecek tencereye alınır.Biraz tuz eklenip koyulaşıncaya kadar kaynatılır.(tasarruf ve lezzet için odun ateşi tercih edilir)Tencereden yayvan bir tepsiye aktarılır.Bol güneş alan bir yerde ara sıra karıştırılarak buharlaştılır o müthiş rengini alması için. Siz bana bakmayın,ben nerdeyse saat başı çıktım çatıya elimde koca bir tahta kaşıkla.Son kez robottan geçirilir.Sonra mı?Afiyet olsun,parmaklarınızı yemeden...

Hiç yorum yok: